Pohja: Jamie Italiassa -kirjan pizzapohja
Kastike: Oliiviöljyä, valkosipulia, tomaattimurskaa, suolaa, mustapippuria, tuoretta oreganoa, itse kuivattua basilikaa.
Juusto: Mozzarella
Joskus taannoin jossakin TV:n kokkiohjelmassa (luultavasti Kauhukeittiö tai Top Chef) kilpailijat saivat tehtäväkseen valmistaa gourmet-pizzan haluamistaan raaka-aineista. Meillä tämä ajatus lähti liikkeelle viimeksi valmistetusta Gambretti-pizzasta. Toki kävi mielessä, että haaskataanko tässä kalliita raaka-aineita, mutta kerranhan täällä vain eletään joten ei kun rohkeasti kokeilemaan!
Ensin laitoin 250g jättikatkarapuja vuorokaudeksi marinoitumaan liemeen joka koostui 1 sitruunan mehusta ja raastetusta kuoresta, yhdestä murskatusta valkosipulin kynnestä, lorauksesta oliiviöljyä sekä suolasta ja pippurista. Samaan aikaan laitettiin marinoitumaan n. 200g puoliksi halkaistuja kampasimpukan lihoja. Marinadiin tuli inkiväärimurskaa, punainen mieto chili, vadelmaviinietikkaa ja oliiviöljyä. Kolmanneksi täytteeksi tuli juuri ennen valmistusta itse savustettu lohifile. Kun pizza oli paistettu, kruunattiin koko komeus vielä pirskottelemalla tryffeliöljyä pizzan päälle.
Jättikatkarapujen ja kampasimpukoiden marinointi osoittautui napakympiksi! Ilman marinointia ne olisivat jääneet selvästi savulohen jalkoihin, mutta nyt ainekset olivat hyvin harmoniassa keskenään, marinadien tuodessa makuun hienon itämaisen vivahteen. Italia lyö kättä Kaakkois-Aasian kanssa. Onkos tämä nyt sitä fuusiokeittiötä? En tiedä, mutta hyvää tuli - mikä tietysti raaka-aineiden hinta huomioon ottaen on jopa varsin suotavaa.
Jos päätän joskus perustaa pizzerian, tämä tulee varmasti olemaan listalla - ja tulee varmaankin olemaan myös listan kallein pizza:-)
Joo kyllä mä tota tilaisin! Hirveetä luettavaa, kun on nälkä :-D
VastaaPoista