sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Calzone

Pohja: Jamie Italiassa -kirjan pizzapohja
Kastike: Oliiviöljyä, valkosipulia, tomaattimurskaa, suolaa, mustapippuria, tuoretta oreganoa, itse kuivattua basilikaa.
Juusto: Mozzarella


Jo pitkään olen suunnitellut calzonen, eli sisäänleivotun pizzan tekoa. Tänään se sitten toteutettiin. Täytteiksi sullottiin muista pizzoista yli jääneitä täytteitä, joita olivat jauheliha, kinkku, salami ja sipuli, sekä herkkusieniä.

Jamien pizzapohja osoittautui erittäin toimivaksi myös calzonen tapauksessa. Täytteiden osalta on todettava samaa kuin Dillingerinkin kohdalla: liika on liikaa. On käynyt hyvin selväksi, että pizzan täytteiden optimaalinen määrä on 1-2, maksimissaan 3.

Calzone sinällään toimi ihan hienosti. Jäin vain miettimään, tuoko tämä sisään leipominen pizzaan mitään lisäarvoa.

2 kommenttia:

  1. Muistatko, kun talvella kehuin Calzonea. Kolme-neljä kertaa olen sitä tehnyt, ja olen tullut juuri samaan johtopäätökseen kuin mitä sinä pohdit: "Onko tässä sisäänleipomisessa jotain lisäarvoa?"

    VastaaPoista
  2. Juu, muistan! Niinpä, enemmänhän sinne Calzonen sisään saa sullottua täytteitä, mutta siihenkään ei oikein ole tarvetta, kun nuo minimalistisemmat pizzat maistuu paremmin.

    VastaaPoista