maanantai 7. kesäkuuta 2010

Pizza Margherita

Pohja: Jamie Italiassa -kirjan pizzapohja
Kastike: -
Juusto: Mozzarella

Illan neljästä pizzasta ensimmäisessä mentiin aidon italialaisen pizzan syntysijoille: kokeiltiin Pizza Margheritaa. Pohja tehtiin ihan normaaliin tapaan Jamien ohjeella. Sen sijaan tomaattikastike korvattiin reilulla kerroksella ohuita tomaattiviipaleita. Tomaattien päälle ripoteltiin oman maan tuoretta basilikaa ja päälle riivittiin pallollinen mozzarellaa.

Lopputulos oli mehukas ja maukas. Hieman kulmakarvoja nostatti se, että normaalisti pizzaan kuuluva suolaisuus loisti täysin poissaolollaan. Sitä jäätiin sitten miettimään, onko se hyvä vai huono asia. Jatkossa samaa pizzaa voisi koittaa tehdä myös hieman runsaammalla mozzarellamäärällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti