Pohja: Jamie Italiassa -kirjan pizzapohja
Kastike: Leppälastuilla savustettua tomaattia, oman maan tuoretta basilikaa ja oreganoa, suolaa, mustapippuria.
Juusto: Mozzarella
Taannoiselta Helsingin reissulta tarttui matkaan taas Montorsi:n jumalaisen hyvää Napoli Piccante -salamia. Joten oli selvää, että kun seuraavan kerran pizzaa tehdään, tehdään myös Pizza Diavola. Mutta tällä kertaa hommaa varioitiin kastikkeen osalta.
Työkaveri kertoi nähneensä jonkun amerikkalaisen TV-sarjan/-ohjelman, jossa etsittiin maailman parasta pizzaa. Voittaja löytyi (luonnollisesti) Italiasta ja voittoisan pizzan salaisuus oli savustetuista tomaateista tehty kastike. Joten kokeiltavahan sitä oli!
Tomaatteja savusteltiin n. 45min leppälastuilla. Savustetut tomaatit, basilika ja oregano soseutettiin ja kastike maustettiin suolalla ja pippurilla.
Ja on todettava, että tämä kastike rokkaa! Muutenkin taivaallisen hyvä Pizza Diavola sai vielä uuden ulottuvuuden, kun kastike toi juuri sopivan savuisen vivahteen pizzaan. Tätä olisi äkkinäisempi voinut luulla jopa aidossa kiviuunissa paistetuksi. Todella hyvää ja tuota kastiketta kannattaa ehdottomasti jokaisen pizzanystävän kokeilla!
Tämä pizza meni kärkisijalle maailman parasta pizzaa etsiessä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti