perjantai 12. marraskuuta 2010

Prosciutto di Parma ja mangoa

Kolmas päivän pizzoista oli täytetty aidolla parmankinkulla sekä tuoreen, kypsän mangon siivuista. Persikkaa tähän piti alunperin laittaa, mutta koska tuoretta persikkaa ei Prismasta löytynyt, osui valinta ennen pizzaan kokeilematta jääneeseen mangoon.

Ihan yleisestikin ottaen pitää ylistää tuoreiden hedelmien ylivertaisuus säilykkeisiin nähden pizzatäytteinä(kin). Kokemusta on nyt persikasta, omenasta ja mangosta. Tuoreesta hedelmästä tulee miellyttävä hapokkuus tasapainottamaan hedelmän makeutta. Ja kun oheen lyödään suolainen parmankinkku, ei lopputulos voi olla muuta kuin herkullinen!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Millainen tuo mango oli sellaisenaan?

    Itselläni on miltei poikkeuksetta hieman keskinkertaisia kokemuksia näistä etelän hedelmistä, tuppaavat olemaan mauttomia ja raakoja verrattuna "paikanpäällä" maistettuihin. Myönnettäköön että joskus kypsennys parantaa asiaa kummasti. Hmm, siinäpä idea - seuraava pizza mennään tekemään "paikanpäälle" :)

    VastaaPoista
  2. Mangon valitsin Prisman tiskistä periaatteella "kypsin, mitä löytyy". Eli varsin pehmeä tuo oli jo. Vaimokin murehti, että "et kai ostanut raakaa";-)

    VastaaPoista