tiistai 14. syyskuuta 2010

Pizzeria Malastrana Rossa, Milano

Milanon reissulla ehdittiin toisenkin kerran pizzalle. Tällä kertaa paikaksi arvottiin hotellin läheisyydessä sijainnut Pizzeria Malastrana Rossa (Corso Giuseppe Garibaldi, 50). Hotellihuoneen jääkaapissa viilennyt valkoviinipullo sekä lyhyt kävelymatka houkuttelivat siinä määrin, että päädyimme ottamaan pizzat mukaan.

Jälleen päätimme jakaa pizzat. Ensimmäinen valinta oli - yllätys yllätys - Pizza Diavola! Toiseksi arvoimme listalta paikan nimikkopizzan, Malastranan.

Diavolan pintaa koristi vain 6 salamin palaa, olkoonkin että salami sinällään oli maukasta ja mukavan tulista. Samoin Malastranan (tonnikala, gorgonzola, punasipuli) täytteet olivat laadukkaita ja maukkaita.

Mutta siihen ylisanat jäävätkin. Pizza oli leivottu mielestäni päin seiniä. Pizzaa reunustivat lähes Rax:maiset valtavat kuivakat taikinamöykyt. Eikä tuo pohja ollut edes kovin maukas. Tomaattikastike ei sekään puhutellut millään tavalla. Eli varsin perussettiä, verrattavissa Suomen "karvakäsipizzerioihin". Sekä omatekoiset, että Sabatini pätkivät tämän paikan 6-0.

Kouluarvosanat:

Pizza Diavola: 7+
Pizza Malastrana: 7+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti